Maes,
een echt
pionierbier

Maes, een echt pionierbier met dank aan Egied. Dikke merci, man …

1880, het jaar waarin Egied Maes zijn ondernemingsskills aansprak toen hij in Waarloos de kleine brouwerij Sint-Michaël nieuw leven inblies. Twintig jaar later namen zonen Ferdinand en Theophiel het roer en de tap van Egied over. Zij gingen volop voor modernisering en rustten het bedrijf uit met een state-of-the-art stoommachine.

In 1926 ging de derde generatie Maes aan de slag in het familiebedrijf. Dat jong geweld had geen zittend gat, want meteen werd een gloednieuwe brouwzaal gebouwd. Met succes! In 1930, op de wereldtentoonstelling in Antwerpen, werd met gepaste trots het Prima Maezenbier voorgesteld. De basis voor de schuimende pint waarvan we tot op de dag van vandaag nog steeds van genieten. Het volgende hoofdstuk in onze geschiedenis vloeit op 20 april 2009 uit de tap. De nieuwe Maes. Met meer karakter, meer mout en een vollere smaak. Op onze lauweren rusten? Niets van. In 2013 wordt Maes Radler gelanceerd. Een uiterst succesvolle, verfrissende mix van Maes Pils met natuurlijk citroensap. 100% Maes. 100% pionier.

Brouwerij
Sint-Michaël

Imponeer je maten met een perfecte Maes

Enkele uren voor je gezelschap arriveert, verhuis je Maes van z’n geliefkoosde donkere, koele plek naar de koelkast. 3°C is de perfecte temperatuur voor een heerlijk frisse pint. Klaar om de perfecte Maes uit te schenken? Doe dat dan in één vlotte beweging. Hou je glas eerst schuin in een hoek van 45 graden en zet het gaandeweg rustig rechtop. Schuim met de nodige zwier af. Voor de perfecte afwerking presenteer je het glas met het Maes-logo naar voor en voilà, laat het jou en je dorstige maten smaken!

Herken de perfect getapte Maes op café

Je voelt meteen dat de barman de klepel weet hangen als hij voor je Maes Pils naar een koel en kraaknet glas grijpt. Ook tappen in één soepele beweging is niet iedereen gegeven. En de tap mag het schuim niet raken voor de perfecte kraag. Met een afschuimer topt de barman af. Als hij dan nog even de voet van je glas afspoelt, weer opdroogt en het op een bijpassend viltje voor jou zet, dan weet je... Dit is een perfecte barman. En een perfecte Maes.

Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid.