Alleen de beste
ingrediënten

1. Alles begint met de beste mout

We zullen maar eerlijk zijn: achter onze ruwe bolster schuilt een controlefreak. Onze gerstkorrels moeten van de beste kwaliteit zijn. Die gerstkorrels doorlopen kort het kiemproces waardoor ze gaan kiemen en de enzymen worden geactiveerd. Dit is het proces om tot mout te komen, de basis van onze heerlijke Maes Pils. De sublieme kleur van jouw Maes komt er dankzij gouden gerstkorrels, die we nauwgezet selecteerden.

2. Allez hop, wat groen goud erbij

Dankzij de bittere aroma’s en oliën van de Saaz-hopplanten krijgt jouw Maes zijn typisch verfijnde smaak. We moeten het je niet vertellen: een Maes, daarvan geniet je met je tong én je neus. Precies daarom kiezen onze al even perfectionistische brouwmeesters hun hop heel zorgvuldig uit. Zoals we al zeiden: alleen de beste kwaliteit is goed genoeg.

3. Ssstt, onze gist is top secret

Gist is een onmisbaar ingrediënt in het brouwproces van jouw Maes Pils. Want zonder gist, geen alcohol. En dus geen volwaardige Maes Pils van 5,2%. Welke gist we gebruiken om de frisse, geraffineerde en herkenbare smaak van Maes te realiseren? Dat is een geheim dat we zelfs onze beste maten niet vertellen. Sorry gasten.

4. This is where the magic happens

In deze ketels vindt het gistproces plaats. En, zoals onze voorschriften dicteren, wordt ook hier alles nauwlettend in het oog gehouden en gecontroleerd. Op die manier kunnen we topkwaliteit garanderen.

5. Hoger lageren

Om elke ton van 200.000 liter bier te voorzien, moeten we het al eens hogerop zoeken. Onze brouwerij herbergt Maes Pils in maar liefst 16 van deze reusachtige tonnen en die zijn – al zeggen we het zelf – behoorlijk spectaculair om zien.

6. Van ton naar flesje, en snel een beetje!

Honderdduizenden flesjes en blikken rollen van de band en worden gevuld. Het bekende Maes-etiket en de kroonkurk mogen uiteraard niet ontbreken. Na het bottelen gaan de flesjes in bakken. Strak in het gelid.

7. Klaar voor transport, het afscheid nadert

Alle bakken, vaten, flesjes en blikken worden gestockeerd in gigantische opslagplaatsen en klaargezet voor transport. Wanneer een deel van de voorraad vertrekkensklaar is, is het zweten om de metershoge stock af te bouwen en te verplaatsen.

8. Het ga je goed, Maes!

Alles wordt ingeladen in grote vrachtwagens die Maes Pils verdelen in de wijde wereld. Cafés, supermarkten en drink centers worden telkens opnieuw bevoorraad zodat je nooit hoeft te zoeken naar een frisse Maes Pils. Schol!

Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid.